Djevičanski bagremov med - najbolji od najboljeg

Bez autora
Jul 30 2015

Među proizvodima kojima se ponose Zagorci posebno ističu - bagremov med. Od prije nekoliko godina zaštićen je markom „Med zagorskih brega". Sada su krenuli u promociju „najboljeg od najboljeg" - djevičanskog bagremovog meda. Za početak su održali prvi festival djevičanskog meda u dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici. Da je najbolji od najboljeg, složili su se svi koji su u dvorcu Oršić kušali djevičanski bagremov med. Djevičanski je med izvrcan iz saća koje su pčele tek proizvele i napunile na potpuno novim satnim osnovama. Sve što se rabi za njegovu proizvodnju treba biti novo, djevičansko. Zbog svoje čistoće djevičanski bagremov med najlakše se prepoznaje prema boji. Ovdje sam napravio jedan prikaz. U donjem dijelu staklenke je djevičanski med, a s gornje strane je običan bagremov. Ovo što kupci prvo mogu vidjeti je boja. To je potpuno svijetli med, objasnio je Zdravko Bedeniković iz Pregrada.

Djevičanski bagremov med - najbolji od najboljegMeđu proizvodima kojima se ponose Zagorci posebno ističu - bagremov med. Od prije nekoliko godina zaštićen je markom „Med zagorskih brega". Sada su krenuli u promociju „najboljeg od najboljeg" - djevičanskog bagremovog meda. Za početak su održali prvi festival djevičanskog meda u dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici.

Da je najbolji od najboljeg, složili su se svi koji su u dvorcu Oršić kušali djevičanski bagremov med. Djevičanski je med izvrcan iz saća koje su pčele tek proizvele i napunile na potpuno novim satnim osnovama. Sve što se rabi za njegovu proizvodnju treba biti novo, djevičansko. Zbog svoje čistoće djevičanski bagremov med najlakše se prepoznaje prema boji.

Ovdje sam napravio jedan prikaz. U donjem dijelu staklenke je djevičanski med, a s gornje strane je običan bagremov. Ovo što kupci prvo mogu vidjeti je boja. To je potpuno svijetli med, objasnio je Zdravko Bedeniković iz Pregrada.

Takva boja meda sugerira i druge njegove kvalitete. Miris i okus također su za nijansu izraženiji.

Proizvodnja djevičanskog meda viša je razina od uobičajenog načina proizvodnje. Zato bi i djevičanski med trebao imati višu cijenu. Još uvijek je nema pa su zagorski pčelari, uz potporu županije, pokrenuli promotivne akcije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik